Comisia de la Veneţia: Propunerile Forumului Constituţional să fie luate în serios de Parlament

Postat la 08 mai 2013 22 afişări

Thomas Markert, secretarul Comisiei de la Veneţia, a declarat, miercuri, că propunerile societăţii civile privind modificarea legii fundamentale adunate de Forumul Constituţional trebuie serios luate în considerare de către comisia parlamentară pentru revizuire.

Comisia de la Veneţia: Propunerile Forumului Constituţional să fie luate în serios de Parlament

 "Comisia de la Veneţia a subliniat că procesul de modificare a Constituţiei trebuie să includă şi societatea civilă, trebuie să fie deschis, bazat pe discuţii libere. Forumul Constituţional a organizat peste 40 de întâlniri în întreaga ţară şi aceasta a permis colectarea propunerilor din toate părţile societăţii româneşti, care vor fi transmise mai târziu corpurilor politice responsabile", a afirmat Markert, prezent la conferinţa organizată la Palatul Parlamentului de Forumul Constituţional.

Oficialul Comisiei de la Veneţia a arătat că propunerile societăţii civile colectate de Forumul Constituţional şi discutate în cadrul conferinţei de miercuri şi joi trebuie apoi "serios luate în considerare în cadrul procesului parlamentar" de elaborare a proiectului de revizuire a Constituţiei.ţia

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/comisia-de-la-venetia-propunerile-forumului-constitutional-sa-fie-luate-in-serios-de-parlament-10860618
10860618
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.