Comisarul european pe energie, nemulţumit de modul în care au fost numiţi unii reprezentanţi ai ANRE

Postat la 04 decembrie 2012 14 afişări

Comisarul european pe energie, Günther H. Oettinger, a transmis ministrului Economiei, Daniel Chiţoiu, o scrisoare în care îşi exprimă nemulţumirea faţă de modalitatea în care au fost numiţi reprezentanţii Comitetului de reglementare al ANRE, pe care o apreciază "netransparentă şi neconcurenţială".

"Mi s-a adus la cunoştinţă că procesul de numire a membrilor Comitetului de reglementare al ANRE se pare că a fost îndeplinit într-o manieră netransparentă şi neconcurenţială. (...) Vă rog să-mi permiteţi să-mi exprim adânca preocupare faţă de maniera în care se pare că a fost selectat Comitetul de reglementare al ANRE. După informaţiile pe care le deţin, anunţurile pentru posturile vacante nu au fost puternic mediatizate într-o manieră corespunzătoare pentru aceste funcţii, criteriile de selectare nu au fost publicate, iar procesul nu a fost transparent", arată comisarul în scrisoare.

Documentul, datat 5 noiembrie, a fost înaintat Senatului în 26 noiembrie, dată la care ministrul i-a răspuns şi comisarului pe energie.

Comisarul european precizează că serviciile de la nivelul structurii pe care o conduce au atras de mai multe ori atenţia autorităţilor române cu privire la importanţa unei "proceduri adecvate de selectare" şi a pus la dispoziţie inclusiv expertiză tehnică în acest sens.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
european,
energie,
ANRE
/actualitate/comisarul-european-pe-energie-nemultumit-de-modul-in-care-au-fost-numiti-unii-reprezentanti-ai-anre-10367314
10367314
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.