Comentariu AFP: România se pregăteşte de un referendum crucial pentru viitorul său politic. Cetăţenii se declară "dezorientaţi"

Postat la 26 iulie 2012 7 afişări

Preşedintele român, Traian Băsescu (centru-dreapta), îşi va afla duminică viitorul politic, în cadrul referendumului privind demiterea sa, convocat de majoritatea de centru-stânga, punctul culminant al unui "război" care a provocat îngrijorare în Europa şi în Statele Unite, comentează AFP.

În cadrul unor declaraţii de o severitate rară la adresa unui stat membru, Comisia Europeană şi-a exprimat la mijlocul lui iulie preocuparea în legătură cu posibila încălcare "sistematică" a normelor statului de drept în România. Referendumul de duminică, menit să pună capăt celei mai grave crize politice din România după căderea dictaturii comuniste în 1989, va fi validat numai dacă 50 % plus unu din cei 18,3 milioane de alegători se vor prezenta la urne. Acest prag este dificil de atins într-o ţară în care electoratul nu îşi poate ascunde resentimentele faţă de o clasă politică implicată în nenumărate scandaluri de corupţie, iar aceasta fără a lua în calcul cei trei milioane de români cu drept de vot din diaspora, care însă nu intenţionează să facă acest lucru, notează AFP.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
referendum,
demitere,
afp,
cetateni,
basescu
/actualitate/comentariu-afp-romania-se-pregateste-de-un-referendum-crucial-pentru-viitorul-sau-politic-cetatenii-se-declara-dezorientati-9904520
9904520
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.