Colegiul Medicilor: Plafoanele obligatorii la medicii de familie incalca dreptul la tratament al pacientilor

Postat la 28 martie 2011 12 afişări

Introducerea plafonului obligatoriu pentru prescriere la medicul de familie incalca dreptul la tratament al pacientilor si dreptul la autonomie profesionala al doctorilor, a spus, luni, presedintele Colegiului Medicilor din Romania, Vasile Astarastoae.

"Nu putem fi de acord cu o astfel de masura intrucat incalca dreptul la tratament al pacientilor si dreptul la autonomie profesionala al medicilor. Nu exista nicio ratiune pentru a introduce astfel de bugete atat timp cat decontarea de catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate se face la un pret pe care CNAS il stabileste. Argumentul ca romanii consuma mai multe medicamente in prezent este greu de sustinut atunci cand in acest domeniu Romania se afla pe ultimul loc din tarile Uniunii Europene, a declarat presedintele Colegiului Medicilor din Romania (CMR), citat intr-un comunicat de presa remis, luni, agentiei MEDIAFAX.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/colegiul-medicilor-plafoanele-obligatorii-la-medicii-de-familie-incalca-dreptul-la-tratament-al-pacientilor-8105645
8105645
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.