Colectorii de fier ar putea răspunde penal pentru achiziţii de componente feroviare şi tăinuire

Postat la 08 februarie 2013 19 afişări

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, propune ca reprezentanţii firmelor colectoare de fier vechi care achiziţionează componente din reţeaua de cale ferată sau nu anunţă autorităţile atunci când primesc asemenea oferte de achiziţie să răspundă penal.

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, propune ca reprezentanţii firmelor colectoare de fier vechi care achiziţionează componente din reţeaua de cale ferată sau nu anunţă autorităţile atunci când primesc asemenea oferte de achiziţie să răspundă penal, informează Mediafax. "Propun să răspundă penal, dacă nu anunţă imediat autorităţile în momentul în care cineva vine cu o componentă de cale ferată. Dacă cel de-acolo îi spune unui hoţ «nu îl primesc pe-ăsta, du-te acasă cu el», asta înseamnă tăinuire şi trebuie să răspundă. Fenechiu a precizat că în şedinţa de guvern din această săptămână au avut discuţii privind un set de măsuri pentru limitarea furturilor din infrastructura feroviară care generează întârzierea trenurilor. Premierul Victor Ponta a declarat miercuri cã Guvernul va dubla limitele minime şi maxime ale pedepselor prevăzute în Codul Penal pentru furturile de material rulant CFR. El a precizat că Ministerul Transporturilor se va consulta pe această temă cu Ministerele de Interne şi Justiţie, iar decizia va fi luată de Guvern săptămâna viitoare, eventual prin ordonanţă de urgenţă.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/colectorii-de-fier-ar-putea-raspunde-penal-pentru-achizitii-de-componente-feroviare-si-tainuire-10551716
10551716
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.