Coface: Firmele insolvente sunt greu de înlocuit. Regenerarea economiei, aproape inexistentă

Postat la 27 iunie 2013 57 afişări

Companiile care intră în insolvenţă au o durată medie de funcţionare de 7-8 ani, iar golul financiar şi social lăsat de acestea nu poate fi înlocuit de firmele nou înfiinţate decât după 3-4 ani de activitate, astfel că procesul de regenerare a economiei este aprope inexistent, potrivit Coface.

Coface: Firmele insolvente sunt greu de înlocuit. Regenerarea economiei, aproape inexistentă

 "2012 a fost primul an după 2008 care a înregistrat, pe întreg parcursul, o creştere per total a insolvenţelor mai rapidă decât cea a firmelor nou înmatriculate. Chiar dacă numărul înmatriculărilor este de aproape 3 ori mai mare decât insolvenţele, având în vedere că insolvenţa nu este singurul mecanism de ieşire de pe piaţă, raportul intrări-ieşiri este 1 la 1. Procesul de regenerare a firmelor este greoi, dacă nu de fapt economia nu se regenerează", a declarat Iancu Guda, business & debt collection şi macroeconomic Analyst Coface.

El a arătat că premisa potrivit căreia firmele în insolvenţă sunt mai puţin competitive, iar acestea vor fi înlocuite cu unele mai competitive este greşită.

Potrivit Coface, dacă anul 2012 a fost anul insolvenţelor microîntreprinderilor, în 2013 se va înregistra un număr de insolvenţe mai mari în cazul firmelor medii şi mari.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/coface-firmele-insolvente-sunt-greu-de-inlocuit-regenerarea-economiei-aproape-inexistenta-11035388
11035388
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.