Coface estimează o creştere economică de cel mult 1% în acest an şi menţine la "B" ratingul României

Postat la 23 ianuarie 2013 12 afişări

Coface estimează pentru acest an o creştere economică de maxim 1%, într-un scenariu de bază, proiecţie mai puţin optimistă decât cele ale Guvernului şi instituţiilor financiare internaţionale, şi menţine ratingul României la nivelul "B", printre cele mai reduse din Europa Centrală.

"Nu excludem un avans de peste 1% pentru 2013, în condiţiile în care se va observa o accelerare a intrărilor de fonduri europene şi o contribuţie mai puternică decât cea estimată a producţiei agricole, respectiv un avans de la un an la altul, de peste 20%. Totodată, plafonarea exporturilor şi a producţiei industriale cumulate cu o evoluţie timidă a cererii interne completeazã imaginea unei economii care va avansa sub potenţial în următorii doi ani", a declarat Constantin Coman, country manager Coface România.

Pentru anul trecut Coface estimează un avans al PIB de maxim 0,5%.

Compania anticipează pentru acest an un deficit comercial în creştere cu aproximativ 6% din PIB, pe fondul unui avans al importurilor mai rapid decât dinamica exporturilor.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Coface,
estimare,
creştere economică
/actualitate/coface-estimeaza-o-crestere-economica-de-cel-mult-1-in-acest-an-si-mentine-la-b-ratingul-romaniei-10518413
10518413
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.