Codul muncii 2011: ce se schimba pentru angajat

Postat la 10 mai 2011 34 afişări

Noul Cod al muncii prevede ca angajatul sa poata cere de la angajator un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul si vechimea in munca si ca beneficiaza de toate drepturile salariale pentru perioada in care participa la un curs de formare profesionala initiat de angajator.

Totusi, in codul muncii actualizat pe 2011, angajatul care vrea sa-si ia concediu fara plata pentru a participa la programe de formare profesionala poate fi refuzat de catre angajator daca acesta sustine ca lipsa angajatului va prejudicia activitatea firmei.

De asemenea, noul cod al muncii prevede ca fiecare angajat va avea trecut in contractul de munca criteriile de evaluare profesionala si este anuntat daca angajatorul vrea sa ceara informatii despre activitatea acestuia de la fostul angajator.

Codul muncii 2011 schimba si durata perioadei de proba, care este de 90 de zile pentru functiile de executie si de 120 de zile pentru functiile de conducere. De asemenea, termenul de preaviz este de 20 de zile lucratoare pentru functii de executie si de 45 de zile lucratoare pentru functii de conducere, mai mare decat cel prevazut in legislatia anterioara.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Codul muncii,
angajat,
munca
/actualitate/codul-muncii-2011-ce-se-schimba-pentru-angajat-8256115
8256115
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.