Codul galben şi portocaliu de caniculă a fost prelungit până joi

Postat la 10 iulie 2012 14 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie a prelungit până la 12 iulie codul portocaliu, respectiv codul galben de caniculă şi disconfort termic accentuat, fenomene care iniţial erau prevăzute să se atenueze din 10 iulie.

Astfel, valul de căldură va persista în regiunile sud-vestice şi sudice miercuri şi joi, unde temperaturile maxime vor atinge frecvent valori de 35-37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80. Sub incidenţa codului galben intră majoritatea judeţelor din sudul ţării, inclusiv municipiul Bucureşti.

De asemenea, pe parcursul zilelor de miercuri şi joi, canicula se va intensifica în jumătatea sudică a Olteniei şi în sud-vestul Munteniei (judeţele Mehedinţi,Dolj, Olt, Teleorman şi Giurgiu), unde disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, reclamând cod portocaliu, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 37-38 de grade şi izolat 39 de grade.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/codul-galben-si-portocaliu-de-canicula-a-fost-prelungit-pana-joi-9839957
9839957
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.