LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Pariul pe turismul românesc

Codruţa Kovesi - singurul procuror general al României care-şi duce mandatul până la capăt

Postat la 01 octombrie 2012 9 afişări

Codruţa Kovesi îşi încheie de marţi activitatea la conducerea Ministerului Public, ea fiind singurul procuror general al României care îşi duce mandatul până la capăt, toţi predecesorii săi fiind schimbaţi din motive politice, cu excepţia lui Ilie Botoş, care a demisionat în urma scandalului Hayssam.

În 26 august 2006, ministrul Justiţiei de atunci a nominalizat-o pentru funcţia de procuror general al României pe Laura Codruţa Kovesi, confirmată de şeful statului. În 2 octombrie 2009, preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul de reînvestire în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru o perioadă de trei ani, pentru Laura Codruţa Kovesi. A doua oară a fost propusă de fostul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu, în 25 septembrie 2009. Articolul 54 din Legea 303/2004 privind statutul magistratului arată că procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este numit de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de zece ani în funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
justitie,
kovesi,
procuror,
mandat
/actualitate/codruta-kovesi-singurul-procuror-general-al-romaniei-care-si-duce-mandatul-pana-la-capat-10143387
10143387
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.