COD PORTOCALIU şi GALBEN de caniculă sâmbătă şi duminică. Care sunt zonele vizate

Autor: Bogdan Stanescu Postat la 14 august 2015 405 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis avertizări de cod portocaliu şi cod galben de caniculă în zilele de vineri şi sâmbătă. Temperaturile vor ajunge până la 38 de grade.

Sâmbătă, în Maramureş, Crişana, Banat, Oltenia, vestul Transilvaniei şi în sudul Munteniei, vremea se va menţine caniculară, cu temperaturi maxime ce vor atinge frecvent 35...37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

În judeţele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin vor fi temperaturi maxime în jurul valorii de 37 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Duminică, vremea va fi în continuare caniculară în vestul, sudul şi local în centrul ţării, unde se vor înregistra temperaturi maxime de 35....37 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, în Câmpia Română şi Câmpia de Vest şi izolat în rest.

În judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman şi Giurgiu  vor fi  temperaturi maxime de 37...38 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
COD PORTOCALIU,
COD GALBEN
/actualitate/cod-portocaliu-si-galben-de-canicula-sambata-si-duminica-care-sunt-zonele-vizate-14675561
14675561
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.