COD PORTOCALIU ŞI GALBEN DE CANICULĂ. Ce judeţe vor fi afectate

Postat la 09 iulie 2012 11 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu de caniculă, valabilă în zilele de luni şi marţi, în Bucureşti şi 11 judeţe din sudul şi sud-vestul ţării, când temperaturile ajung până la 39 de grade şi disconfortul termic este accentuat, iar alte 18 judeţe din est, sud-est şi vest sunt avertizate cu cod galben.

Potrivit avertizării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), luni şi marţi valul de căldură va persista în regiunile vestice, sudice şi estice, unde temperaturile maxime vor atinge frecvent valori de 35 - 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80. Codul portocaliu de caniculă este valabil pentru Bucureşti şi judeţele Ilfov, Prahova, Dâmboviţa, Giurgiu, Teleorman, Argeş, Vâlcea, Olt, Gorj, Dolj şi Mehedinţi. În aceste judeţe temperaturile maxime vor atinge frecvent 37- 38 de grade şi pe arii restrânse 39 de grade.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vremea,
temperaturi,
canicula
/actualitate/cod-portocaliu-si-galben-de-canicula-ce-judete-vor-fi-afectate-9834309
9834309
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.