Cod galben de ninsori si viscol pana joi

Postat la 15 februarie 2012 17 afişări

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, miercuri dimineata, o noua atentionare de cod galben pentru vestul, nord-vestul si centrul tarii, valabila pana joi.

In intervalul 15 februarie, ora 18 - 16 februarie, ora 18, in vestul, nord-vestul si centrul tarii va ninge, iar stratul de zapada nou depus va depasi local 10-15 cm si izolat 25 cm, mai ales in zona Carpatilor Occidentali si nordul Carpatilor Orientali, prognozeaza ANM.

In Banat, Crisana, Maramures, vestul si nordul Transilvaniei, precum si la munte vantul va prezenta intensificari, la rafala depasind 50-60 km/h, si va viscoli ninsoarea. Astfel de manifestari se vor semnala temporar si in restul zonei montane.

In noaptea de joi spre vineri (16/17 februarie), in regiunile mai sus mentionate valorile de temperatura vor cobori pe arii extinse sub -15 grade.

In acelasi timp, ANM a emis o avertizare de ceata, valabila pentru miercuri pana la orele pranzului pentru municipiul Bucuresti si judetele Ilfov, Arges, Dambovita, Prahova, Ialomita, Buzau, Galati, Vaslui si pentru Valea Siretului. Pe spatii relativ extinse, se va semnala ceata ce determina reducerea vizibilitatii sub 200 m, izolat chiar sub 50 m.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cod-galben-de-ninsori-si-viscol-pana-joi-9236710
9236710
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.