CNADNR: Reducerea salariilor va afecta doar eşalonul superior. Muncitorii vor avea o creştere de 5%

Postat la 31 mai 2013 56 afişări

CNADNR a anunţat vineri că reducerea salariilor angajaţilor companiei va afecta doar personalul TESA (personal cu funcţii de conducere şi execuţie), cu un procent mediu de 15%, dar "personalul muncitor" va înregistra o creştere de 5% a salariilor, convenită prin negocierea Contractului Colectiv de Muncă pe acest an.

CNADNR: Reducerea salariilor va afecta doar eşalonul superior. Muncitorii vor avea o creştere de 5%

 "Reducerea salariilor angajaţilor CNADNR SA va afecta doar personalul TESA, cu procentul mediu de 15% generat de reducerea fondului de salarii în anul 2013. Personalul muncitor nu va fi afectat de această reducere, prin negocierea Contractului Colectiv de Muncă pe anul 2013 convenindu-se o creştere cu 5% a salariilor acestora", se arată într-un comunicat CNADNR.

Confederaţia Sindicală "Cartel Alfa" a anunţat joi că lucrătorii din CNADNR vor să declanşeze o grevă japoneză, începând de luni, reclamând o intenţie de reducere a salariilor, ce ar fi fost anunţată de conducerea companiei.

Sindicatul Naţional Profesional al Drumarilor din România, care este membru al Confederaţiei Naţionale Sindicale "Cartel Alfa" şi reprezintă interesele a peste 1.700 de salariaţi din CNADNR, anunţă proteste faţă de o intenţie de reducere a salariilor angajaţilor şi faţă de "presiunile care se exercită individual asupra salariaţilor".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cnadnr-reducerea-salariilor-va-afecta-doar-esalonul-superior-muncitorii-vor-avea-o-crestere-de-5-10914572
10914572
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.