Oraşul din România care a devenit cea mai dinamică piaţă imobiliară pentru locuinţele noi. La fiecare 21 de locuinţe existente a fost construită una nouă, în Bucureşti raportul este de una nouă la 77 vechi

Postat la 28 august 2019 234 afişări

Oraşul din România care a devenit cea mai dinamică piaţă imobiliară pentru locuinţele noi. La fiecare 21 de locuinţe existente a fost construită una nouă, în Bucureşti raportul este de una nouă la 77 vechi

Dezvoltarea industriei IT şi creş­terea puternică a veni­tu­rilor populaţiei din Cluj-Na­poca s-au reflectat şi în piaţa imo­biliară, cererea pentru lo­cuin­ţe noi accelerând puternic construcţiile de noi blocuri. Astfel, anul trecut au fost con­struite în Cluj 7.130 de noi locuinţe, de aproape patru ori mai multe decât în 2013, fiind la 63% din volumul din Capitală, unde tot anul trecut s-au livrat aproape 11.300 de locuinţe, populaţia fiind însă de cel puţin 6-7 ori mai nu­meroasă în Bucureşti.

În prima parte a acestui an Clujul a tras cea mai mare tranzacţie imobiliară semnată vreodată în afara Capitalei cu un proiect de birouri prin vânzarea clădirii The Office de către NEPI-Rockcastle şi Ovidiu Şandor către Dedeman, într-un deal estimat la 130 mil. euro. Mai mult, spre deosebire de Bucureşti, Cluj-Na­poca va fi conectat în următorii ani la infrastructura rutieră modernă a Europei de Vest, atât prin Sebeş, cât şi prin autostrada Cluj - Oradea.

Datorită dezvoltării Clujului, inclusiv Fondul Suveran al Norvegiei, care ges­tionează active de circa 1.000 mld. dolari şi investeşte banii din petrol şi gaze în acţiuni şi proprietăţi la nivel internaţional, ia în calcul achiziţia unei platforme industriale în Cluj-Na­poca, potrivit datelor din piaţa imobiliară. Mai mult, în Cluj sunt cele mai scumpe apartamente din România, media fiind la aproape 1.600 de euro pe metru pătrat util, cu aproape 300 de euro peste media din Bucureşti.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bucuresti,
locuinte,
cluj,
crestere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.