Clujenii vor putea circula de săptămâna viitoare cu tramvaiul de 1,5 mil. euro construit de polonezii de la PESA

Autor: George Toader Postat la 30 mai 2012 9 afişări

Primul tramvai polonez, din setul de 12 garnituri, construit pentru clujeni de fabrica poloneză PESA va intra în circulaţie la începutul săptămânii viitoare. Tramvaiul, a cărui valoare ajunge la 1,5 mil. euro, a ajuns astăzi la Cluj şi a fost deja montat pe şine, însă va intra în circulaţie abia de marţi, după ce vor fi efectuate primele teste. Tramvaiul are 44 de locuri pe scaune şi 298 de locuri în picioare, iar consumul este de 0,47 wh/t*km, mai puţin cu 50% decât garniturile vechi.

''Noul tramvai dispune de dotări WIFI care permit utilizarea conexiunii de internet pentru călători. Acest sistem permite şi realizarea legăturile de comunicare dintre vatman şi centrul de comandă. Mai mult, tramvaiul poate fi comandat şi din spate prin panoul de comandă amplasat în capătul garniturii, fără ca vatmanul să se mute din faţă în spate'', au declarat reprezentanţii primăriei Cluj-Napoca. Potrivit municipalităţii din Cluj, întreaga caroserie a tramvaiului este formată din piese detaşabile, lucru care permite înlocuirea numai a pieselor care se vor avaria în trafic.

Până la finalul anului vor mai sosi 5 garnituri de tramvai, următorul tramvai polonez fiind aşteptat în luna iunie. Primăria spune că pentru a înlocui total garniturile de pe tronsonul Mănăştur-Gară din Cluj-Napoca sunt necesare 12 garnituri de tramvai noi.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tramvai,
PESA
/actualitate/clujenii-vor-putea-circula-de-saptamana-viitoare-cu-tramvaiul-de-1-5-mil-euro-construit-de-polonezii-de-la-pesa-9687976
9687976
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.