Cluj: Problema bicicletelor şi trotinetelor în trafic, rezolvată de o aplicaţie creată de elevi

Autor: Laura Buciu Postat la 17 decembrie 2020 768 afişări

O aplicaţie creată de elevi, care are cu sistem de semnalizare inteligent pentru biciclişti, motociclişti şi trotinetişti, sub forma unei veste cu leduri şi ar putea rezolva problema mijloacelor ecologice de transport în trafic, a fost premiată la Gala „10 pentru Cluj”.

Cluj: Problema bicicletelor şi trotinetelor în trafic, rezolvată de o aplicaţie creată de elevi

Liceenii cu cele mai bune rezultate în domeniul Inovaţiei au fost premiaţi recent în cadrul Galei de Excelenţă „10 Pentru Cluj”, pentru că au dezvoltat o aplicaţie inedită, „CyclinGo”, care aduce un plus de siguranţă bicicliştilor, motocicliştilor şi trotinetiştilor, în special în Cluj-Napoca, unde este trafic intens.

În Gala de Excelenţă „10 pentru Cluj” din acest an, „cei mai buni dintre cei buni” la categoria Inovaţie au fost declaraţi şase liceeni pregătiţi extracurricular în cadrul programului de educaţie practică Academia DpIT organizat de un ONG clujean, Asociaţia „Descoperă-ţi pasiunea în IT”.

„Avem un premiu de excepţie, care merge la Asociaţia DpIT, pentru un proiect inedit, care aduce siguranţă în trafic. Este un lucru de care avem nevoie fiecare dintre noi. Dorim, în acelaşi timp, să încurajăm dimensiunea mobilităţii alternative la maşină. Clujul este prin excelenţă un oraş care şi-a propus să crească la cel mai înalt grad calitatea vieţii, or asta nu se poate face decât prin diminuarea consumului gazului cu efect de seră, printr-un mediu verde, nepoluant, prin încurajarea transportului alternativ la maşină, prin încurajarea mobilităţilor alternative de sharing, de bike sharing, car sharing, iar aceşti tineri minunaţi, extraordinari, din echipa GetOverIT, au reuşit această aplicaţie. Bravo lor pentru dedicaţie, bravo pentru talentul pe care îl au, pentru faptul că au ales un domeniu de maxim interes pentru noi, clujenii”, a declarat Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.

Proiectul realizat de echipa din cadrul ediţiei din acest an a Academiei DpIT este unul inovativ şi complex, dispune de un format dual, constituit dintr-o componentă hardware şi o aplicaţie mobilă.

Partea de hardware este reprezentată de un sistem de semnalizare inteligent pentru biciclişti, motociclişti şi trotinetişti, sub forma unei veste cu leduri. Din aplicaţie, aceasta poate fi personalizată şi folosită ca o platformă de promovare a brandurilor care doresc să-şi afişeze logo-urile în trafic.

Acesta este un produs dezvoltat la nivel de prototip, este perfect funcţional şi se află în stadiul de a fi lansat pe piaţă. „CyclinGo” a fost, totodată, proiectul care a câştigat locul I la Concursul desfăşurat la finalul programului Academia DpIT 2020.

„Viitorul le aparţine celor care ştiu să îşi aducă visurile în realitate, iar elevii pregătiţi de noi îşi adaugă cu succes pe listă şi această abilitate. Aceşti tineri continuă să crească şi să devină vectori de schimbare în comunitate şi după finalizarea programului Academia DpIT. Experienţa ediţiei 2020 ne arată încă o dată că trebuie să susţinem inovaţia în perioada de criză. Nu o putem pune „în aşteptare”, pentru că îşi pierde vigoarea, iar la ieşirea din criză avem nevoie tocmai de creativitatea tinerilor”, apreciază Liliana Ştefan-Cazacu, preşedinte al Asociaţiei „Descoperă-ţi pasiunea în IT”.

Gala de excelenţă „10 pentru Cluj” este un eveniment dedicat elevilor clujeni. La finalul fiecărui an, în cadrul evenimentului sunt recompensaţi, cu premii şi diplome, cei mai merituoşi copii şi tineri clujeni, cu vârsta între 3-18 ani, care au obţinut rezultate deosebite în diverse domenii de activitate, pe parcursul anului şcolar în curs.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
aplicaţie,
trafic,
trotinetă

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.