Clotilde Armand: nu avizez demolarea reşedinţei ambasadorului SUA de pe Şoseaua Kiseleff. Este o zonă protejată, iar blocurile ar strica aspectul urbanistic

Autor: Petru Mazilu Postat la 18 august 2021 682 afişări

Clotilde Armand: nu avizez demolarea reşedinţei ambasadorului SUA de pe Şoseaua Kiseleff. Este o zonă protejată, iar blocurile ar strica aspectul urbanistic

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, anunţă că nu va aproba demolarea reşedinţei ambasadorului SUA de pe Şoseaua Kiseleff deoarece proprietarii vor să construiască în zonă câteva blocuri. Este o zonă protejată, iar blocurile ar strica aspectul urbanistic, a explicat Armand.

Clădirea este situată pe Şoseaua Kiseleff nr. 21, are o grădină de mari dimensiuni şi a fost pentru mai mulţi ani reşedinţa ambasadorului SUA în România. Primarul Armand a spus că în zonă nu se poate construi.

„Zona protejată din Şoseaua Kiseleff intră în vizorul dezvoltatorilor imobiliari... Acest proiect ar mutila iremediabil aspectul urbanistic al zonei, aşa cu s-a întâmplat în cazul vilei Filipescu-Brâncoveanu din Bulevardul Aviatorilor (în curtea sediului central PNL) - unde cu binecuvântarea fostei primăriţe şi a majorităţi PSD din Consiliul General al Municipiului Bucureşti au început să răsară rapid 3 blocuri într-o zonă istorică protejată, într-o zonă unde este interzis să construieşti”, a explicat, pe Facebook, primarul Clotilde Armand.

Edilul a mai spus că nu va accepta demolarea clădirii.

„Am primit la primărie pentru avizare dosarul pentru elaborarea de desfiinţare a construcţiei din Şoseaua P.D. Kiseleff nr. 21. O spun răspicat: Primarul Sectorului 1 nu-şi dă acordul, eu nu avizez aşa ceva. Dacă până să ajung eu primar s-au dat avize în funcţie de cât de mult ’’sponsoriza’’ un dezvoltator sau altul, ar fi bine să ştie toţi dezvoltatorii că nu mai merge aşa iar lucrurile trebuie să se schimbe în profunzime”, a precizat Armand.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
clotilde armand,
reşedinţă,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.