Clinton: Romania comunista, exemplu negativ de implicare a Guvernului in planificarea familiala

Postat la 31 martie 2010 13 afişări

Secretarul american de Stat, Hillary Clinton, a oferit ca exemplu China si Romania comunista pentru a exemplifica efectele negative ale implicarii guvernului in deciziile privind planificarea familiala, intr-o conferinta de presa organizata in Canada, dupa summitul G8.

Canada vrea sa faca din sanatatea materna o prioritate pentru G8 si exista o dezbatere in aceasta tara daca planificarea familiala, contraceptia si chiar avortul sa faca sau nu parte din aceasta initiativa. Intrebata daca avortul si contraceptia ar trebui sa faca parte din aceasta propunere, Clinton a raspuns ca este decizia Canadei. "Am lucrat in acest domeniu multi ani. Si daca vorbim despre sanatatea materna, aceasta nu poate fi disociata de sanatatatea reproducerii. Iar o sanatate a reproducerii include contraceptia si planificarea familiala, precum si accesul la un avort legal si sigur ", a explicat secretarul american, potrivit unui comunicat al Departamentului american de Stat.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

/actualitate/clinton-romania-comunista-exemplu-negativ-de-implicare-a-guvernului-in-planificarea-familiala-5791143
5791143
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.