Clienţii BCR economisesc în medie cca 320 de lei prin planul de economii lansat de bancă

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 20 aprilie 2013 147 afişări

Banca Comercială Română a ajuns aproape de pragul de 4.000 de clienţi care au ales să economisească prin Planul de economii, produs lansat în urmă cu circa patru luni de către bancă. Suma medie economisită lunar de aceşti clienţi este de peste 320 lei.

Clienţii BCR economisesc în medie cca 320 de lei prin planul de economii lansat de bancă

BCR a lansat, la sfârşitul lui 2012, Planul de economii adresat clienţilor care vor să economisească regulat, pe o perioadă determinată de timp. Suma minimă depusă lunar este de 50 lei (adulţi) sau 40 lei (minori), respectiv 10 euro (adulţi sau minori).

Dacă la data scadenţei clientul are în contul curent disponibilul necesar alimentării lunare, BCR operează automat transferul lunar în contul planului de economii. Clientul beneficiază de 5 zile lucrătoare perioadă de graţie pentru plata lunară şi primeşte un SMS de reamintire dacă la data scadentă graficul lunar de alimentări nu este îndeplinit. BCR acordă un bonus anual la prelungirea planului, dacă se repectă graficul de alimentări în perioada următoare de desfăşurare a planului.

Circa 30% dintre cei care au ales să economisească cu Planul de economii au ales şi noile Pachete de cont curent: ClasiCont BCR, care oferă acces la contul clientului deschis la BCR, ExtraCont BCR, pentru persoanele active, care plătesc facturi, transferă bani şi constituie depozite, inclusiv prin internet şi telefon, respectiv TotalCont BCR, adresat clienţilor axaţI pe utilizarea internet bankingului, oferind un număr nelimitat de tranzacţii intraă şi interbancare cu comision zero.

"Peste 60% dintre cei care au achiziţionat noile pachete de cont curent sunt clienţi noi. În perioada următoare vom simplifica şi uniformiza grila de comisioane pentru toţi clienţii", a declarat Catalina Zincenco, şef departament Produse de Economisire şi Investiţii în BCR.

Preţurile acestor pachete de cont curent sunt de 4,5 lei/luna pentru ClasiCont BCR, 8,5 lei/luna pentru ExtraCont BCR şi 12,5 lei/lună pentru TotalCont BCR.

BCR, cea mai mare bancă din piaţă după active, are şi cea mai mare bază de depozite atrase, respectiv 37,9 miliarde de lei (8,5 mld. euro) la finele lui 2012. Banca a terminat anul trecut cu active de 73,3 mld. lei (16,5 mld. euro), corespunzător unei cote de piaţă de 19,3%. Grupul BCR a înregistrat anul trecut o pierdere netă de 1,2 mld. lei (277 mil. euro) în urma majorării cu 68% a costului cu provizioanele.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/clientii-bcr-economisesc-in-medie-cca-320-de-lei-prin-planul-de-economii-lansat-de-banca-10772190
10772190
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.