Clienţii băncilor au pus mai mulţi bani în depozitele în valută

Postat la 29 noiembrie 2012 12 afişări

Depozitele în valută ale populaţiei şi companiilor au crescut cu echivalentul a un miliard de lei în ultima jumătate de an şi au ajuns la aproape 15,5 miliarde de euro la sfârşitul lunii trecute, clienţii orientându-se către plasamente în valută pe fondul volatilităţii cursului de schimb.

Economiile în monedă locală au scăzut în acelaşi timp cu peste 3 miliarde de lei şi au ajuns la 125 miliarde de lei. Faţă de luna octombrie 2011, depozitele în lei sunt în creştere cu aproape 5%, adică un ritm de trei ori mai mic decât cel din primăvară. Depozitele în euro, dolari sau alte valute au crescut în paralel cu 11% faţă de toamna anului trecut. Spre comparaţie, în primele luni din acest an depozitele în valută înregistrau o dinamică anuală negativă, clienţii preferând depozitele în lei datorită dobânzilor mai mari şi stabilităţii cursului de schimb. La nivel agregat, depozitele populaţiei şi firmelor au avansat cu 8,5% în ultimul an.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
clienti,
depozite,
valuta
/actualitate/clientii-bancilor-au-pus-mai-multi-bani-in-depozitele-in-valuta-10357346
10357346
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.