Claudiu Năsui: Atacurile nu mă impresionează. Vestea proastă e de fapt pentru ei: nu mă voi opri

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 25 februarie 2021 86 afişări

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, reclamă că este supus zilnic unor atacuri din partea acelor „grupuri de interese care deodată se văd debranşate de la banii contribuabililor”: „Vestea proastă e de fapt pentru ei: nu mă voi opri”.

Claudiu Năsui: Atacurile nu mă impresionează. Vestea proastă e de fapt pentru ei: nu mă voi opri

„O nouă zi, un nou atac josnic. Să debranşezi grupurile de interese de la banii de la stat nu e greu. E uşor. Pur şi simplu faci ce am făcut eu. Nu mai aprobi contracte/programe păguboase pentru stat din care se vede de la o poştă că se sifonează bani. Şi faci totul transparent şi public. Ce e greu, însă, e ce urmează. Adică un atac continuu al acelor grupuri de interese care deodată se văd debranşate de la banii contribuabililor”, scris Claudiu Năsui pe Facebook.

El aminteşte şi de criticile care i-au fost aduse pentru că şi-a delegat din atribuţii.

„Aoleu! Şi-a delegat atribuţiile! Normal că deleg. Toţi miniştrii fac asta. Am delegat fix ce au delegat şi alţii înaintea mea şi fix ce deleagă şi alţii în ministerele lor acum. Dar partea asta nu o veţi citi. Azi citesc şi mă minunez. O firmă care este acţionar 0.061% într-o firmă în care sunt şi eu acţionar (trecută în declaraţia de avere din 2016) a aplicat la măsura 3 cu o zi după ce a fost lansată măsura, pe 4 decembrie. Pe 6 decembrie au fost alegerile parlamentare. Pe 24 decembrie am avut prima zi de mandat. Firma nu a aplicat, deci, în ultimele 48 de ore (acolo unde sunt suspiciunile că unele firme au aplicat după ce au văzut date despre dosarele din sistem). În plus, firma nici măcar nu a venit cu o cofinanţare la limita eligibilităţii (acolo unde iar sunt suspiciunile). Şi, în final, firma este complet neeligibilă. Este pe locul 2.174, adică are fix 1.643 de firme înaintea sa până la a fi eligibilă. Nu mai zic că eu am impus transparenţă pentru tot ce se întâmplă în minister”, continuă Năsui.

Ministrul Economiei le-a transmis un mesaj celor care îi critică.

„Atacurile acestea nu mă impresionează. Mafia din sistem este puternică prin influenţa pe care o are şi în politică, şi în media. În primele zile din mandat, mi s-a spus ce va urma dacă merg pe linia de a face totul public şi de a debranşa mafiile de la banul public. Fiecare ministru are de ales între complicitate cu mafia şi linişte sau reformă şi scandaluri constante. Pentru mine alegerea a fost clară. Am rezistat 4 ani cu atacuri constante mincinoase la adresa mea şi a familiei mele, voi rezista oricât e nevoie pentru a reforma România. Vestea proastă e de fapt pentru ei: nu mă voi opri”, conchide Năsui.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
năsui,
critici,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.