Ciucă: Ordonanţa pentru energie, adoptată mâine. E posibilă o diminuare a pragului maxim de consum

Autor: Cosmin Pirv Postat la 31 august 2022 81 afişări

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că ordonanţa pentru energie va fi aprobată joi de Guvern. El spune că este posibil să fie impusă o diminuare a pragului maxim de consum pentru care se face compensarea

Ciucă: Ordonanţa pentru energie, adoptată mâine. E posibilă o diminuare a pragului maxim de consum

Premierul Nicolae Ciucă a spus că miercuri după-amiaza la Guvern are loc o şedinţă a unui un grup de lucru care analizează forma finală a ordonanţei şi că aceasta urmează să fie făcută publică la şedinţa de Guvern.

„PNL susţine plafonarea preţului la energie şi vom merge pe valorile care au fost cuprinse în ordonanţa 27. De asemenea, am analizat şi susţinem supraimpozitarea pe întreg lanţul, aici fiind incluşi şi traderii şi jucătorii din piaţa energiei”, a declarat Nicolae Ciucă. Întrebat dacă impozitarea poate ajunge la 100%, el a răspuns: „Nu am cifrele în momentul de faţă, impozitarea poate să fie şi de 100%”.

Premierul a mai anunţat că este posibilă o diminuare a pragului maxim de consum pentru care se face compensarea.

„Este foarte posibil ca, în funcţie de impactul bugetar, să avem în vedere o diminuare cu cel puţin 15%, aşa cum s-a cerut la nivelul UE pentru eliminarea risipei, a pragului maxim de consum până la care se poate face compensarea. (Adică cei 300 KW diminuaţi cu 15%?) Pot să fie diminuaţi, poate găsim şi altă formulă, este varianta pe care am avut-o în analiză până în acest moment”, a explicat Ciucă.

El a anunţat că ordonanţa va fi aprobată de Guvern joi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ordonanţă,
guvern,
energie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.