Ciucă, despre creşterea anunţată de INS: Datele sunt bune

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 08 iulie 2022 33 afişări

Datele sunt bune, declară premierul Nicolae Ciucă, după ce Institutul Naţional de Statistică a anunţat că PIB-ul a crescut în primul trimestru cu 5,1% faţă de ultimul trimestru din 2021

Ciucă, despre creşterea anunţată de INS: Datele sunt bune

„Economia României este în creştere, o spun datele Institutului Naţional de Statistică. Primul trimestru al anului a înregistrat o creştere de 6,4%, faţă de perioada similară a anului trecut şi de 5,1% faţă de ultimul trimestru. Am reuşit să menţinem statistica creşterii economice în cea mai mică bandă de fluctuaţie posibilă. Valoarea analizată este cu un punct procentual mai mare decât creşterea de 5,4% pe care a înregistrat-o Zona Euro, în care se află cele mai performante economii ale Uniunii Europene. Datele sunt bune, având în vedere contextul economic global. Primul trimestru al anului încă era afectat de pandemie, iar războiul din Ucraina a început în 24 februarie”, scrie pe Facebook Nicolae Ciucă.

El arată că este singura perioadă de timp care include ambele crize care „au lovit din plin economia mondială şi au creat dezechilibre majore în toate ţările lumii, trimiţând în pragul recesiunii state dezvoltate”.

„Economia Românei a reuşit o performanţă şi este evident că păstrarea cotei unice, încurajarea investiţiilor şi a mediului de afaceri sunt vitale pentru păstrarea acestui trend pozitiv”, încheie Ciucă.

PIB-ul a crescut în primul trimestru al anului 2022 cu 5,1% faţă de ultimul trimestru din 2021, a anunţat vineri Institutul Naţional de Statistică (INS).

Produsul Intern Brut - date ajustate sezonier - estimat pentru trimestrul I 2022 a fost de 343.678,8 milioane lei preţuri curente, în creştere cu 5,1% faţă de trimestrul IV 2021, a transmis INS.

Faţă de acelaşi trimestru din anul 2021, Produsul intern brut a înregistrat o creştere cu 6,4 %, atât pe seria brută cât şi pe seria ajustată sezonier.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ciucă,
creştere,
pib

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.