Cîţu, despre programul de investiţii pentru comunităţi: nu vom mai construi săli de sport pe câmp

Autor: Petru Mazilu Postat la 11 august 2021 34 afişări

Premierul Florin Cîţu a anunţat că Guvernul nu renunţă la ideea lansării unui nou program de investiţii pentru comunităţile locale după modelul Planului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL). Nu vom mai construi săli de sport pe câmp, vorbim doar despre canalizare, apă şi asfaltare, a spus Cîţu.

Cîţu, despre programul de investiţii pentru comunităţi: nu vom mai construi săli de sport pe câmp

Premierul Florin Cîţu a declarat la finalul şedinţei de Guvern de miercuri că noul program de investiţii pentru comunităţile locale nu se compară cu programele lansate în trecut de PSD.

Prim-ministrul a răspuns astfel unei critici care a venit chiar de la Cristina Prună, vicepreşedintele USR PLUS. Aceasta a spus că programul reprezintă „un concept pesedist de mituit primarii”.

„Nu este acelaşi program, mi-ar fi plăcut să-l citească înainte de a comenta, au fost scoase săli de sport şi alte obiective. Au rămas obiective de bază canalizare, apă, asfaltare pentru că nu putem să vorbim despre două Românii... Nu este acelaşi program, săli de sport în câmp nu vor mai fi. Canalizare, apă, asfaltare, doar acestea vor fi”, a declarat Florin Cîţu.

Premierul a vorbit şi despre criteriile care vor fi folosite pentru atribuirea fondurilor.

„Criteriile sunt cele din ordonanţa de urgenţă. Un criteriu este că unde nu avem canalizare şi apă este complicat să explici că vrei să asfaltezi drumul. Nu există criterii politice, aceleaşi criterii le folosesc la evaluarea miniştrilor”, a precizat prim-ministrul României.

Viitorul plan naţional de investiţii se va desfăşura în următorii şapte ani şi va avea un buget de aproximativ 50 de miliarde de lei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
florin cîţu,
investiţii,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.