Cîţu, controlul la Sănătate: Vreau să mă asigur că nu au fost publicate date care să creeze probleme

Autor: Dorin Oancea Postat la 09 martie 2021 52 afişări

Sesizările primite sunt legate de vaccinare, „vreau să mă asigur că nu au fost publicate date care să creeze probleme”, a scris marţi pe Facebook premierul Florin Cîţu, despre „ipoteticul control care s-ar putea face la Ministerul Sănătăţii”.

Cîţu, controlul la Sănătate: Vreau să mă asigur că nu au fost publicate date care să creeze probleme

„Ipoteticul control care s-ar putea face la Ministerul Sănătăţii a suscitat multe discuţii tendenţioase în spaţiul public. Aşa că fac următoarele precizări:

1. Susţin transparentizarea informaţiilor de către toate autorităţile statului. Oamenii trebuie să ştie date despre cheltuirea banilor publici, despre pandemie, vaccinare şi despre orice altă informaţie de interes public.

2. Este normal să fac verificări în legatură cu sesizările pe care le primesc, indiferent de unde sunt. Informaţia cum că nu aş fi de acord cu publicarea numărului testelor din fiecare judeţ este incorectă.

3. Reiterez: sunt de acord cu transparentizarea informaţiilor de interes public, cu menţiunea că aceste date trebuie furnizate corect, legal şi cu avizele necesare.

4. Datele pentru care am primit sesizări sunt legate de vaccinare, iar poza de mai jos cred că este relevantă. Vreau să mă asigur că nu au fost publicate date care să creeze probleme. In cazul în care voi hotărî demararea unui control, cum voi avea un răspuns îl voi face public!

Datele pentru care am primit sesizări sunt legate de vaccinare, iar poza de mai jos cred că este relevantă. Vreau să mă asigur că nu au fost publicate date care să creeze probleme”, a scris Cîţu.

Luni, premierul Cîţu anunţa că a avut o discuţie cu şeful Corpului de Control, în această dimineaţă, se autosesizează să vadă dacă au fost respectată toată legislaţia, avizele dacă au fost luate... Este vorba despre publicarea unor informaţii de care ţine mai multe instituţii atunci, natural, trebuia să existe şi avizul acelor instituţii”, afirma premierul Florin Cîţu.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat luni că instituţia pe care o conduce a publicat joi, în premieră, date referitoare la pandemie şi vaccinare: „pentru prima dată, am oferit publicului informaţii absolut fireşti şi nefiltrate, de interes public. Vorbim de date privind pandemia, defalcate pe judeţe, şi pe centre de vaccinare. Pentru a lămuri rapid poziţia mea, iată mai jos ideile principale: Transparenţa deranjează. Premierul a fost interpelat pe acest subiect de o instituţie a statului şi a solicitat, procedural, Corpului de Control să verifice dacă nemulţumirea este justificată. Vreau să subliniez că aş fi făcut la fel: nu există nici un conflict între mine şi premierul Florin Cîţu”, transmite Vlad Voiculescu.

Ministrul Sănătăţii ţine să precizeze că „transparenţă nu este negociabilă”. El cere să i se aducă la cunoştiinţă sursa sesizării: „În spiritul transparenţei, aştept să aflu şi eu pe cine am supărat şi, mai ales, de ce”, conchide ministrul Sănătăţii.

„Am avut o discuţie cu şeful Corpului de Control, în această dimineaţă, se autosesizează să vadă dacă au fost respectată toată legislaţia, avizele dacă au fost luate... Este vorba despre publicarea unor informaţii de care ţine mai multe instituţii atunci, natural, trebuia să existe şi avizul acelor instituţii”, a afirmat luni, la rândul său, premierul Florin Cîţu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cîţu,
sănătate,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.