Cîţu: Chiar dacă PSD vrea să rămână Ciucă premier, noi tot vrem Finanţele şi Transporturile din 2023

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 12 ianuarie 2022 77 afişări

Dacă va rămâne Nicolae Ciucă premier din 2023, Finanţele şi Transporturile tot vor trece la PNL, spune preşedintele liberalilor, Florin Cîţu. El afirmă că modul prin care PNL vrea să dezvolte România este diferit de cel al PSD.

Cîţu: Chiar dacă PSD vrea să rămână Ciucă premier, noi tot vrem Finanţele şi Transporturile din 2023

„Dacă domnul Ciolacu asumă acest rol şi spune cu premier Ciucă, foarte bine, e decizia PSD. Noi, PNL, vom dori să facem modificarea la Finanţe şi la Transporturi. Este o condiţie pe care am acceptat-o, aşa am făcut această coaliţie, am spus Finanţele pentru că, altfel, voiam Finanţele de acum, nu este niciun motiv să nu fi fost la noi. Suntem la guvernare, în momentul în care am făcut o coaliţie, sunt acolo. Nu cred că contează foarte mult, trebuie să ne asumăm acest lucru, dar eu spun că, dacă va rămâne domnul Ciucă, ceea ce este bine pentru PNL, Finanţele şi Transporturile vor trece la PNL în 2023”, a declarat la DC News Florin Cîţu.

El a reluat tema potrivit căreia PNL a făcut un compromis în momentul în care a decis să intre la guvernare împreună cu PSD.

„Am spus din primul moment că este un compromis, pentru noi, pentru Partidul Naţional Liberal, pentru mine, a fost un compromis să facem acest lucru. Binenţeles că nu ne gândeam să facem acest lucru, nu este soluţia optimă, dar a fost nevoie, într-un moment dificil, în care foştii parteneri nu au mai vrut să discute şi să stea la masă cu noi, a trebuit să găsim o soluţie pentru România. Este o soluţie de compromis. Modul prin care noi vedem să dezvoltăm România este diferit de cel al PSD. Sunt supărat că în buget nu s-a ajuns cu 7% pentru investiţii. Nu este un lucru peste care am trecut, am fost de acord ca să avem bugetul, să nu ţinem România fără buget”, punctează Cîţu.

PNL şi PSD au agreeat, în momentul formării coaliţiei de guvernare, ca în 2003 premierul să fie schimbat cu un reprezentant al PSD, iar ministerele Finanţelor şi Transporturilor să revină PNL.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ciţu,
ciolacu,
ciucă

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.