Cîţu: Campania împotriva vaccinării şi a măştilor e similară cu o acţiune a teroriştilor

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 12 martie 2021 42 afişări

Cîţu: Campania împotriva vaccinării şi a măştilor e similară cu o acţiune a teroriştilor

Florin Cîţu spune că Agenţia Europeană a Medicamentului spune că nu există indicii care să facă o legătură între reacţiile adverse şi vaccinul AstraZecena: „Nu s-a schimbat nimic, iar campania trebuie să continue. Campania împotriva vaccinării şi măştilor e similară cu o acţiune a teroriştilor”.

„Agenţia Europeană a Medicamentului menţine aceeaşi opinie - campania de vaccinare trebuie să continue cu toate tipurile de vaccin, cu monitorizarea eventualelor tipuri de reacţii adverse. Nu s-a schimbat nimic. În ceea ce priveşte tipul de vaccin care a fost în discuţie, AEM spune că nu există indicii care să facă o legătură între cele câteva cazuri şi vaccin. Campania trebuie să continue”, spune Florin Cîţu.

Premierul precizează că, la nivel european, sunt 5 milioane de persoane vaccinate cu AstraZeneca, iar Marea Britanie vaccinează exclusiv cu acest vaccin..

„Trebuie să avem încredere în experţi că îşi vor face treaba în continuare. Am încredere în experţii Agenţiei Europene”, afirmă Cîţu.

El a criticat campania împotriva vaccinării şi a regulilor sanitare.

„În acelaşi timp, în România de un an există o campanie împotriva acestor acţiuni ale guvernului. Există o campanie împotriva măştilor, există o campanie împotrivă vaccinării. Din punctul meu de vedere aceste acţiuni sunt similare cu acţiunile unor terorişti, pentru că a zădărnici aceste acţiuni ale guvernului, care au ca obiectiv îmbunătăţirea sănătăţii tuturor românilor este o acţiune care încearcă să submineze autoritatea statului fără date”, adaugă Florin Cîţu.

Premierul a ţinut să precizeze că decizia suspendării lotului AstraZeneca a fost luată de specialişti, nu de el

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cîţu,
astrazeneca,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.