Cipru: Parlamentul amână votul privind taxa pe depozite. Băncile ar putea rămâne închise câteva zile

Postat la 18 martie 2013 15 afişări

Parlamentul cipriot a amânat de luni pentru marţi votul asupra taxei pe depozitele bancare, impusă de zona euro în schimbul unui pachet de ajutor financiar, iar instituţiile de credit din Cipru ar putea rămâne închise mai multe zile pentru a se evita o retragere masivă de lichidităţi.

Cipru: Parlamentul amână votul privind taxa pe depozite. Băncile ar putea rămâne închise câteva zile

 Ţările din zona euro au convenit, sâmbătă, asupra unui pachet de împrumuturi externe de 10 miliarde de euro pentru Cipru, însă fondurile sunt condiţionate de introducerea unei taxe pe depozitele bancare, prin care guvernul de la Nicosia să obţină circa 5,8 miliarde de euro.

Creditorii externi au avansat o taxă de 6,7% pentru conturile cu mai puţin de 100.000 de euro şi 9,9% pentru cele care depăşesc acest nivel.

În prezent au loc discuţii pentru modificarea treptelor de taxare, astfel încât să fie protejate în mai mare măsură persoanele cu depozite mici.

"Modul în care Cipru îşi organizează finanţarea contribuţiei este decizia guvernului cipriot", a declarat luni Steffen Seibert, purtător de cuvânt al cancelarului german, Angela Merkel.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cipru-parlamentul-amana-votul-privind-taxa-pe-depozite-bancile-ar-putea-ramane-inchise-cateva-zile-10674582
10674582
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.