Cipru: Măsuri de securitate sporite pentru a împiedica scoaterea de sume mari de bani din ţară

Postat la 01 aprilie 2013 28 afişări

Poliţia din Cipru a intensificat măsurile de securitate pentru a împiedica scoaterea de bani din ţară, interzisă de măsurile dure de control al capitalului impuse de guvern, iar în ultimele săptămâni au fost prinse trei persoane care au încercat să părăsească insula cu peste 200.000 de euro.

Cipru: Măsuri de securitate sporite pentru a împiedica scoaterea de sume mari de bani din ţară

 Banii au fost confiscaţi în toate cazurile, iar persoanele în cauză anchetate de autorităţi, au declarat surse apropiate situaţiei pentru Financial Times.

Persoanele pot scoate din ţară doar 1.000 de euro pe zi, după ce joi au fost impuse măsuri draconice de control al capitalului , cu scopul de a împiedica retragerea masivă de bani şi colapsul economiei. Măsurile, primele de acest fel din zona euro, urmează restructurării sectorului bancar în cadrul unui program de ajutor extern de la zona euro şi FMI.

Poliţia a sporit măsurile de securitate inclusiv în portul din sudul oraşului Limassol, pentru a-i opri pe cei care vor să scoată bani din ţară pe această cale.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cipru-masuri-de-securitate-sporite-pentru-a-impiedica-scoaterea-de-sume-mari-de-bani-din-tara-10703503
10703503
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.