Cioloş, despre scandalul Voiculescu: Nu poţi crucifica un om pentru că e transparent

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 11 martie 2021 87 afişări

Nu poţi să crucifici un om pentru că e transparent şi să vii cu tot felul de argumente că vai, e pus în pericol statul, pentru că lumea află despre cum se desfăşoară vaccinarea, când datele alea sunt publicate de ministrul Sănătăţii, spune liderul PLUS, Dacian Cioloş

Cioloş, despre scandalul Voiculescu: Nu poţi crucifica un om pentru că e transparent

„E de văzut ce anume sunt date de care ţine securitatea naţională şi acolo evident, ai o legislaţie care protejează datele respective, dar haideţi să fim serioşi, datele privind vaccinarea, securitatea naţională din punctul meu de vedere e afectată când nu avem acele date şi când nu ştim ce se întâmplă pe teren şi luăm măsuri în necunoştinţă de cauză (...). Dacă un om a greşit, oricare ar fi el, fie că e premierul, sunt eu, e Vlad Voiculescu, oricare ministru, când ai făcut o greşeală, o recunoşti şi o corectezi, dar nu poţi să crucifici un om pentru că e transparent şi să vii cu tot felul de argumente că vai, e pus în pericol statul, pentru că lumea află despre cum se desfăşoară vaccinarea, când datele alea sunt publicate de ministrul Sănătăţii. Deci eu vreau să văd unde e legislaţia aia care îi interzice ministrului Sănătăţii să publice datele alea şi voi fi primul care va cere modificarea legislaţiei respective”, declară la RFI Dacian Cioloş..

Liderul PLUS susţine că, în acest moment, nu există motive pentru care Vlad Voiculescu să fie demis.

„Vreau să văd motivele. Deocamdată, nu văd motive să fie demis, pentru că aplică programul de guvernare şi pentru că e transparent. Dar nu o să intru în capcana asta să discutăm de demisia lui Vlad Voiculescu, pentru că nimeni nu a cerut-o (...). Deci cred că ar trebui mai uşor cu demiterea pe scări şi bine ar fi să ne apucăm de treabă, mai degrabă. Vlad Voiculescu e ministru al Sănătăţii, de la el sunt nişte aşteptări, inclusiv cele legate de transparenţă. Încă din primăvara anului trecut, noi, la USR PLUS am cerut Guvernului de atunci transparenţă, pentru că de acolo trebuia să pornim cu analiza şi atunci era firesc ca odată ajunşi la guvernare, să aplicăm noi ceea ce am cerut altora să facă”, adaugă Cioloş.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cioloş,
voiculescu,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.