Ciolacu, despre liberali: Fac şedinţe pe la Sinaia şi hotărăsc să înceapă un atac la PSD

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 22 august 2022 59 afişări

Liberalii fac „anumite şedinţe pe la Sinaia, unde hotărăsc că vinovaţii trebuie să fie cei de la ANRE şi să înceapă un atac la adresa lui Ciolacu, Grindeanu şi Rafila”, spune preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

Ciolacu, despre liberali: Fac şedinţe pe la Sinaia şi hotărăsc să înceapă un atac la PSD

„Cu toţii aşteptăm soluţia de la această şedinţă interministerială. Din punctul meu de vedere şi al PSD, până la data de 1 septembrie trebuie să avem un act normativ aprobat prin guvern pentru perioada următoare. Există o abordare pe aceste luni în care energia e deja vândută şi am văzut că această liberalizare, să nu-i mai spun tâmpită, ci haotică, cum îi spune BNR, a dus, de fapt, la inventarea, din nou, a băieţilor deştepţi din energie. A fost vândută energia cu 3-400 anul trecut, iar azi o cumpărăm cu toţii la 3.000. Avem o supraimpozitare la producători, dar şi acolo cineva a strecurat în ordonanţă să fie luat preţul mediu, astfel încât s-au incadrat sub 450 să fie această supraimpozitare şi chiar mi-aş dori ca prim-ministrul să afle cine a strecurat acest preţ mediu în ordonanţa trecută, să ştim şi noi cine, subteran, face jocucurile în energie”, spune Marcel Ciolacu.

El precizează că politicile în energie sunt făcute de Ministerul Energiei, care este condus de liberalul Virgil Popescu.

„E posibil să fie o scăpare a ministrului Energiei, dar responsabilitatea e a Ministerului Energiei”, adaugă liderul PSD.

Ciolacu i-a cerut lui Virgil Popescu să prezinte un act normativ până la 1 septembrie „care să reglementeze perioada în care energia e deja vândută şi perioada următoare şi cred că e cazul să venim cu o perspectivă până în anul 2025”.

„Eu am vrut să fiu foarte clar înţeles şi nu am vrut să vin aici cu un joc politic. Înţeleg că partenerii noştri de coaliţie fac anumite şedinţe pe la Sinaia, unde hotărăsc că vinovaţii trebuie să fie cei de la ANRE şi să înceapă un atac la adresa lui Ciolacu, Grindeanu şi Rafila. Nu am nicio problemă, pentru că nu facem balet. Totuşi politica înseamnă mai mult dec ât un sport alb şi uşotr, dar adevărul e unul singur - politica în energie o face Ministerul Energiei. (...) Nu sunt un fan al celor de la ANRE, dimpotrivă”, mai spune preşedintele PSD.

Coaliţia nu se rupe, apreciază Marcel Ciolacu. El afirmă, însă, că vor exista şi remanieri

„În acest moment primul ministru nu a venit cu nicio propunere. Nu cred că este cazul să remanieze fără să anunţe. Nu cred că domnul prim-ministru Ciucă va face vreodată o remaniere fără să mă anunţe”, conchide Marcel Ciolacu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ciolacu,
pnl,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.