Ciolacu acuză guvernanţii că riscă să piardă 30 de miliarde de euro pentru România

Autor: Laura Buciu Postat la 10 februarie 2021 32 afişări

România riscă să piardă peste 30 de miliarde de euro din cauza incompetenţei şi nepăsării actualei guvernări, acuză preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. Acesta spune că tot ceea ce s-a trimis la Bruxelles a fost respins „pe bandă rulantă”.

Ciolacu acuză guvernanţii că riscă să piardă 30 de miliarde de euro pentru România

Ciolacu a scris pe Facebook că politizarea, bâlbele, lipsa consultării reale cu partidele de opoziţie, cu societatea civilă, partenerii sociali şi autorităţile locale au făcut ca tot ce a trimis până acum Guvernul la Bruxelles să fie „respins pe bandă rulantă”.

„În acest context, am avut în aceste zile discuţii cu partenerii noştri europeni pentru a găsi soluţiile cele mai bune astfel încât România să beneficieze cât mai rapid de aceste fonduri, vitale în condiţiile în care Guvernul a venit cu un buget de austeritate şi a tăiat veniturile la peste 7 milioane de români. Mă bucur că atât Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, cât şi Comisarii pe Muncă, Nicolas Schmit, şi Dezvoltare, Elisa Ferreira au salutat propunerea noastră referitoare la un consens naţional asupra acestui plan şi au susţinut ferm ideea că fondurile trebuie cheltuite corect şi transparent şi, în acelaşi timp, planul de redresare să reprezinte o viziune cu adevărat modernă pentru dezvoltarea României”, a scris, miercuri, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

De asemenea, acesta afirmă că discuţiile au vizat şi salariul minim european, dar şi drepturile muncitorilor români în Europa.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ciolacu,
guvern,
psd

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.