Ciocolata belgiană se pregăteşte să devină marcă înregistrată
Producătorii belgieni de ciocolată se vor întâlni în luna aprilie cu reprezentanţii guvernului local pentru a discuta procedura prin care Belgia va solicita Uniunii Europene să protejeze sortimentele de ciocolată belgiană.
Reprezentanţii acestei industrii cred că renumitele praline belgiene ar trebui să beneficieze de o protecţie similară aceleia de care beneficiază şampania franţuzească şi şunca italiană Parma, dorind ca expresia "ciocolată belgiană" să devină un drept exclusiv al lor.
Ei vor, totodată, să interzică producătorilor străini să scrie pe produsele lor expresii precum "stil belgian" şi "fabricat pe baza unei reţete belgiene", informează guardian.co.uk.
Acele produse copiate, spun ei, le afectează vânzările şi marca de calitate construită de-a lungul ultimului secol, de când Jean Neuhaus a inventat pralinele, acele bomboane din ciocolată tare, umplute cu cremă, în 1912.
Cititi mai multe pe www.mediafax.ro
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro