Ciocolata belgiană se pregăteşte să devină marcă înregistrată

Postat la 29 martie 2013 26 afişări

Producătorii belgieni de ciocolată se vor întâlni în luna aprilie cu reprezentanţii guvernului local pentru a discuta procedura prin care Belgia va solicita Uniunii Europene să protejeze sortimentele de ciocolată belgiană.

Ciocolata belgiană se pregăteşte să devină marcă înregistrată

 Reprezentanţii acestei industrii cred că renumitele praline belgiene ar trebui să beneficieze de o protecţie similară aceleia de care beneficiază şampania franţuzească şi şunca italiană Parma, dorind ca expresia "ciocolată belgiană" să devină un drept exclusiv al lor.

Ei vor, totodată, să interzică producătorilor străini să scrie pe produsele lor expresii precum "stil belgian" şi "fabricat pe baza unei reţete belgiene", informează guardian.co.uk.

Acele produse copiate, spun ei, le afectează vânzările şi marca de calitate construită de-a lungul ultimului secol, de când Jean Neuhaus a inventat pralinele, acele bomboane din ciocolată tare, umplute cu cremă, în 1912.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ciocolata-belgiana-se-pregateste-sa-devina-marca-inregistrata-10699690
10699690
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.