Cine trage sforile pentru Schengen

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 10 iunie 2012 10 afişări

Visul preşedinţiei daneze a UE s-a împlinit, odată cu decizia statelor din spaţiul Schengen de a lăsa deschisă posibilitatea de a reintroduce pe timp de 6 luni controale la frontierele interne, în caz de "presiuni migratorii necontrolabile". După preşedinţia daneză a UE, care ia sfârşit la 30 iunie, vine la rând cea a Ciprului, care i-a asigurat deja pe bulgari că integrarea Bulgariei şi a României în Schengen e una dintre priorităţile ei.

În paralel, Consiliul UE, graţie susţinerii acordate în ultimul moment de România, care până acum se opusese, a reuşit să elimine Parlamentul European din procesul de decizie privind mecanismul de evaluare pentru spaţiul Schengen, ceea ce va atrage acţionarea în judecată a Consiliului de către PE la Curtea Europeană de Justiţie, pentru încălcarea Tratatului de la Lisabona, care prevede procedura de codecizie Consiliu-PE.

Consiliul a fost constant mai restrictiv decât PE în privinţa libertăţii de migrare spre spaţiul Schengen.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cine-trage-sforile-pentru-schengen-9727346
9727346
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.