Familia suedeză af Jochnick, cea care a fondat brandul suedez Oriflame, pune pe masă peste 1 miliard de euro pentru a lua înapoi controlul companiei

Autor: Alex Ciutacu Postat la 26 iunie 2019 148 afişări

Familia suedeză af Jochnick, cea care a fondat brandul suedez Oriflame, pune pe masă peste 1 miliard de euro pentru a lua înapoi controlul companiei

Familia fondatoare din spatele retailerului de cosmetice şi produse de înfrumuseţare Oriflame se oferă să cumpere grupul după ce o parte din actualii proprietari, reprezentând 60,5% din acţiuni au acceptat oferta lansată luna trecută.

Potrivit Reuters, familia af Jochnick, care deja deţine 31% din Oriflame, a făcut o ofertă de 9 miliarde coroane suedeze, adică aproximativ 854 milioane euro, în luna mai, reprezentând cu 35% peste valoarea acţiunilor la acel moment.

Walnut Bidco, o companie deţinută de membri ai familiei fondatoare, au anunţat miercuri că toate condiţiile sunt îndeplinite, încât cea mai recentă ofertă evaluează Oriflame la 13 miliarde coroane suedeze, adică peste 1,2 miliarde euro.

O parte a membrilor board-ului, care nu fac parte din familie af Jochnick, au susţinut de la început tranzacţia, în contextul în care perspectivele companei sunt nesigure după ce condiţiile de piaţă s-au deteriorat în anumite zone cheie pentru Oriflame.

Produsele Oriflame sunt vândute prin agenţi direcţi în circa 60 de ţări, sub mai multe branduri, cel mai mare fiind Oriflame.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.