Cine sunt antreprenorii locali care au avut un an bun pe bursă şi cine sunt cei care şi-ar dori să nu fi fost listaţi

Postat la 19 decembrie 2012 15 afişări

Bursa a ridicat în acest an companiile cu rezultate bune, dar le-a îngropat şi mai tare pe cele care nu au confirmat. Companiile controlate de antreprenori locali se regăsesc şi în topul celor mai mari creşteri de pe bursă, dar şi în topul celor mai mari scăderi.

Trei companii controlate de salariaţi, Artego, Compa şi Bermas, au avut printre cele mai bune evoluţii, susţinute şi de rezultatele financiare în creştere. Salariaţii Artego, de exemplu, au câştigat 41,5 mil. lei, pe hârtie, în condiţiile în care preţul acţiunilor a crescut cu 280%. Directorii acestor companii deţin, în general, cele mai multe dintre acţiunile PAS, deci se bucură cel mai mult de aceste creşteri. Totuşi, aceste câştiguri devin reale abia în momentul vânzării companiei. La polul opus, unul dintre perdanţii acestui an pe bursă a fost Gheorghe Călburean, ale cărui participaţii la Condmag şi Dafora s-au devalorizat cu 31 mil. lei, pe fondul scăderii cu peste 50% a acţiunilor. Pierderile devin însă ireversibile doar în cazul vânzării acţiunilor sau al falimentului.

Citiţi mai departe despre câştigătorii şi perdanţii bursei pe zfcorporate.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
bursa de valori,
investitori,
listare
/actualitate/cine-sunt-antreprenorii-locali-care-au-avut-un-an-bun-pe-bursa-si-cine-sunt-cei-care-si-ar-dori-sa-nu-fi-fost-listati-10400798
10400798
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.