Cine ia credite imobiliare în Bucureşti: bărbat, până în 40 de ani, cu studii superioare

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 18 mai 2013 164 afişări

Valoarea medie a unui credit acordat de BCR pentru achiziţionarea unei locuinţe în Bucureşti este de circa 200.000 lei, în timp ce, la nivel naţional, valoare medie a unui credit pentru locuinţă este de peste 165.000 lei.

Cine ia credite imobiliare în Bucureşti: bărbat, până în 40 de ani, cu studii superioare

La nivel naţional, în anul 2012, aproape 45% dintre creditele acordate de BCR pentru achiziţionarea unei locuinţe au fost folosite pentru cumpărarea apartamentelor cu 2 camere, 26% pentru cele cu 3 camere, iar 11% pentru garsoniere. 14% din credite au fost folosite pentru achiziţionarea unei case, iar 4% pentru apartamente cu 4 sau mai multe camere. În Bucureşti s-au acordat cele mai multe credite pentru apartamentele cu 2 camere - 48%.

"În 2012, aproximativ 10% din clienţi deţineau deja o proprietate la momentul accesării creditului pentru noua locuinţă. Se remarcă astfel, alături de profilul clientului aflat la prima achiziţie, nou profil - acela al clientului care deţine o locuinţă şi doreşte îmbunătăţirea condiţiilor spaţiului locativ prin trecere la o locuinţă cu mai multe camere de exemplu sau la o casă", a declarat Teodor Mincu, şeful biroului Intermediari, BCR.

În ceea ce priveşte profilul clienţilor beneficiari ai creditelor acordate de BCR pentru achiziţia unei locuinţe, aceştia sunt majoritar bărbaţi (25-40 ani), căsătoriţi, cu studii superioare.

BCR precizează că oferă soluţii de finanţare pentru cumpărarea unei locuinţe cu o dobândă începand de la 6,28% dobândă variabilă, pe toată perioada de creditare (DAE 6,54%) pentru creditele pentru casă acordate în lei. Creditele ipotecare în monedă naţională sunt aproape similare din punct de vedere costuri cu creditele ipotecare în euro. De asemenea, clienţii au posibilitatea de a accesa credite cu dobândă fixă pe o perioadă de 5 ani. Banca le oferă gratuit gratuit clienţilor poliţa de asigurare facultativă a imobilului pe toată perioada de creditare, la Omniasig VIG, a adaugat Teodor Mincu.

Creditul ipotecar/imobiliar Casa Mea BCR oferă posibilitatea clienţilor de a cumpăra sau construi o locuinţă, de a refinanţa un credit contractat anterior sau de a moderniza locuinţa. BCR finanţează până la 85% din valoarea garanţiilor aduse.

Pentru acordarea creditului, BCR acceptă o gamă largă de venituri (salarii, pensii, chirii, dividende, venituri din străinătate, din activităţi independente), precum si până la 3 coplătitori. Clientul poate alege mai multe modalităţi de rambursare, fără a fi necesară deplasarea la bancă (ATM BCR sau Serviciul de efectuare operaţiuni prin canale alternative BCR). Banca oferă, contra cost, o asigurare de şomaj care oferă protecţie solicitantului în cazul pierderii locului de muncă.

BCR prezintă şi un exemplu de calcul pentru un credit în valoare totală de 180.000 lei, pe 30 de ani, valabil în luna mai pentru clienţii care încasează salariul la BCR pentru creditele noi solicitate ce reprezintă cel mult 65% din valoarea garan]iei:

DAE: 6,54%

dobândă variabilă: 6,28%/an (ROBOR 6 luni Ă 1,3 %)

rată lunară: 1.112 lei

comision de analiză: 990 lei

cost evaluare apartament: 300 lei

valoare totală plătibilă: 401.540 lei

cost total credit: 221.540 lei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
credite,
imobiliare,
bcr,
locuinta,
clienti,
cost,
finantare
/actualitate/cine-ia-credite-imobiliare-in-bucuresti-barbat-pana-in-40-de-ani-cu-studii-superioare-10886493
10886493
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.