Cine face bani în criza cipurilor: Compania americană AMD a înregistrat vânzări mai mari cu 54% în T3 2021, pe fondul unei cereri puternice

Autor: Alex Ciutacu Postat la 27 octombrie 2021 49 afişări

Cine face bani în criza cipurilor: Compania americană AMD a înregistrat vânzări mai mari cu 54% în T3 2021, pe fondul unei cereri puternice

Americanii de la AMD au raportat venituri şi câştiguri peste aşteptări în al treilea trimestru din 2021, lansând previziuni puternice pentru sfârşitul anului, potrivit CNBC.

Câştigul s-a situat la 0,73 dolari per acţiune, comparativ cu un consens al analiştilor chestionaţi de Refinitiv care estimau 0,67 dolari per acţiune. Trebuie menţionat că evoluţia o depăşeşte cu 16% pe cea din T3 2020.

Veniturile AMD s-au situat la 4,31 miliarde de dolari, în comparaţie cu estimările de 4,12 miliarde de dolari, şi în creştere cu 54% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Compania estimează vânzări de 4,5 miliarde de dolari în al patrulea trimestru, peste estimările de 4,25 de miliarde de dolari lansate de analişti.

AMD este unul dintre jucătorii care au avut de câştigat din creşterea bruscă a cererii pentru electronice din ultimele 18 lulni, în contextul în care procesoarele lor sunt integrate în PC-uri, servere şi console de gaming.

Piaţa computerelor personale a încetinit în 2021 versus 2020, când mulţi oameni din întreaga lume aveau nevoie de PC-uri pentru a lucra de la distanţă sau pentru aşa-numita şcoală online. Cu toate acestea, AMD subliniază că în 2021 preţul mediu a crescut, pe măsură ce utilizatorii au căutat procesoare mai puternice.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
companie,
vanzari,
americana,
bani,
cereri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.