Cine este tânărul care conduce diviza IT a ING Bank România, unde lucrează un sfert din numărul de angajaţi ai băncii

Postat la 29 august 2020 426 afişări

„Sper ca în a doua parte a carierei mele să mă pot dedica tot mai mult formării generaţiilor viitoare", spune Răzvan Sighinaş - Chief information officer la ING Bank Romania.

Cine este tânărul care conduce diviza IT a ING Bank România, unde lucrează un sfert din numărul de angajaţi ai băncii

Rol ocupat în companie: Sunt chief information officer şi deputy CEO al ING Bank România, precum şi parte din comitetul executiv al băncii. Divizia de IT este una din cele mai numeroase din bancă, unde operează 25% din angajaţii ING folosind metoda de lucru Agile. Din rolul meu, îmi propun să fiu exponentul culturii digitale în organizaţie şi să contribui la strategia pe termen lung la nivel local şi global, prin integrarea oportunităţilor aduse de tehnologie în viziunea acesteia. Pe termen scurt, priorităţile mele ţin de reducerea expunerii la risc tehnologic şi dezvoltarea de noi capabilităţi în arii precum securitate cibernetică, big data, hybrid cloud sau platforme menite să ofere clienţilor ING produse şi servicii din afara domeniului bancar. Un alt aspect important al rolului meu este de a urmări modul în care contribuim în comunitate ca organizaţie digitală, prin parteneriate cu instituţii academice, ecosisteme de start-up-uri tehnologice şi ONG-uri, toate menite să contribuie la dezvoltarea capabilităţilor digitale la nivel naţional. 

Cele mai importante roluri profesionale avute până la această funcţie: Înainte de a veni la ING în 2019, am ocupat funcţia de senior director la Electronic Arts, coordonând o organizaţie ce acoperea cinci zone diferite (România, SUA, Canada, Irlanda şi India), fiind responsabil de furnizarea de soluţii şi servicii complexe precum aplicaţii software pentru jocuri video, big data şi de analiză a datelor în timp real. De asemenea, în ultimii 10 ani am condus departamentul Operaţiuni IT pentru Vodafone România, unde am creat un shared services center IT în Bucureşti pentru Vodafone Group.

Rolul propus pentru anul 2030: Profesor în mediul academic, deoarece sper ca în a doua parte a carierei mele să mă pot dedica tot mai mult formării generaţiilor viitoare.

CEO/Antreprenor admirat: Respect abilitatea şi tenacitatea cu care o serie de antreprenori români au dezvoltat organic branduri româneşti pe plan naţional şi internaţional. Iulian Stanciu sau Daniel Dines sunt doar câteva dintre exemple şi sper să avem tot mai mulţi.

Profilul lui Răzvan Sighinaş a apărut în anuarul 100 TINERI MANAGERI DE TOP din ROMÂNIA, publicat recent de Business MAGAZIN.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ing,
ing bank,
romania

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.