Cine este românca de 1 miliard de euro. Ea a deschis printre primele companii după revoluţie iar acum are cea mai mare reţea de farmacii din ţară

Postat la 13 noiembrie 2020 3921 afişări

Cine este românca de 1 miliard de euro. Ea a deschis printre primele companii după revoluţie iar acum are cea mai mare reţea de farmacii din ţară

Anca Vlad, proprietara distribuitorului de medicamente Fildas şi a reţelei de farmacii Catena, a creat firma cu numărul 800 în primii ani de capitalism din România. Deşi brandul Catena, din retailul farmaceutic, este cel mai extins din industrie, imaginea antreprenoarei care a fondat reţeaua a rămas una discretă.

În cazul afacerii dezvoltate de Anca Vlad, imaginea brandului creat de ea – Catena – beneficiază de o notorietate mult mai mare decât a fondatoarei. În topul firmelor antreprenoriale este însă prezent doar distribuitorul de medicamente Fildas Trading, care are afaceri de 4,2 mld. lei pe o singură entitate fiscală. În cazul farmaciilor Catena însă, afacerea este administrată pe mai multe companii, deşi cumulat şi aici cifra de afaceri trece de 4 mld. lei anual.

Anca Vlad, fondator al grupului Fildas-Catena

Cifră de afaceri (Fildas Trading): 4,2 mld. lei

Nr. de angajaţi: 1.145

Profit net: 134  mil. lei

CITEŞTE AICI ŞI POVEŞTILE ALTOR MILIARDARI DIN ROMÂNIA CARE AU CONSTRUIT COMPANII GIGANT

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
club,
intrare,
afaceri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.