Cine este omul din spatele Bitcoin, cea mai "fierbinte" cryptomonedă a momentului

Postat la 06 noiembrie 2017 195 afişări

A fost cel mai prolific an de care s-a bucurat Bitcoin, valoarea sa crescând de la 600 la un maxim record de peste 7.300 de dolari. Drept rezultat, unul dintre cei mai mari deţinători de Bitcoin are acum o avere de aproape 6 miliarde de dolari, potrivit Time.

În 2013, specialistul în Bitcoin şi directorul firmei de cryptomonede rsk.co, Sergio Lerner, a scris o serie de postări pe blogul personal prin care explica de ce crede că un cont care deţinea 980.000 Bitcoin, aparţinea misteriosului fondator al cryptomonedei, Satoshi Nakamoto.

Lerner a analizat traseul primilor Bitcoin creaţi sau "minaţi" şi i-a urmărit până la o singură sursă de minare.

Acesta credea că oricine altcineva în afară de Satoshi ar fi încercat cu siguranţă să vândă din Bitcoin pentru a face profit din ceea ce s-a dovedit a fi o investiţie de succes. Faptul că niciun Bitcoin nu a fost mutat de atunci din acel cont sugerează că "minerul" arată încredere deplină în Bitcoin, şi este cu siguranţă Satoshi, potrivit lui Lerner.

Nolan Bauerle, cercetător în cadrul grupului CoinDesk, spune că analizeze lui Lerner sunt de obicei acceptate drept exacte în comunitatea Bitcoin.

Deci, cine este Satoshi Nakamoto? Au fost mai mulţi oameni care au revendicat identitatea. În 2014, Newsweek a urmărit un bărbat din California, pe nume Dorian Satoshi Nakamoto, care a negat zvonurile că el ar fi acel Satoshi Nakamoto.

Citiţi continuarea articolului  pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bitcoin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.