Cinci ţări au depăşit România în topul pieţelor pentru Dacia. Pentru prima dată de la Logan încoace, România a ieşit din Top 5

Postat la 04 ianuarie 2013 7 afişări

Piaţa locală a pierdut în 2012 trei poziţii în clasamentul vânzărilor Dacia şi a ajuns pentru prima dată pe locul şase la nivel european.

România a fost depăşită în 2012 nu doar de Franţa şi Germania, pieţe care au preluat primele două locuri după 2008, dar şi de Italia, Turcia şi Spania, potrivit datelor asociaţiilor constructorilor auto europeni. Ieşirea şi din top cinci vine în con­di­ţiile în care înmatri­culările Dacia din Ro­mânia au scăzut anul trecut cu aproa­pe 30%, la circa 16.000 de unităţi, potrivit estimă­rilor ZF pe baza datelor la 11 luni, în timp ce piaţa locală a scă­zut anul trecut cu aproape 20%, la 70.000 de ma­şini noi, cel mai mic nivel din ultimii zece ani. Ieşirea din top cinci a României în 2012 coincide cu anul în care Rena­ult a deschis cea de-a treia uzi­nă Dacia la Tanger, în Maroc, unde anul trecut a demarat producţia modelelor Lodgy, Dokker şi Dokker Van des­tinate în prin­cipal Europei de Vest.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
auto,
piete,
dacia,
logan
/actualitate/cinci-tari-au-depasit-romania-in-topul-pietelor-pentru-dacia-pentru-prima-data-de-la-logan-incoace-romania-a-iesit-din-top-5-10427497
10427497
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.