Cîmpeanu: O decizie pe fâşia foarte îngustă dintre dreptul la educaţie şi dreptul la sănătate

Autor: Laura Buciu Postat la 14 ianuarie 2021 48 afişări

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, joi, ce se va discuta la întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis. Acesta a spus că este nevoie de deschiderea şcolilor, de o decizie responsabilă „pe fâşia foarte îngustă dintre dreptul la educaţie şi dreptul la sănătate”.

Cîmpeanu: O decizie pe fâşia foarte îngustă dintre dreptul la educaţie şi dreptul la sănătate

Sorin Cîmpeanu a spus că la discuţiile de la Cotroceni, unde participă şi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, vor fi puse laolaltă realităţile din Educaţie şi realităţile din Sănătate.

„Este o decizie extrem de importantă, cea a deschiderii şcolilor în semestrul 2, după un anumit scenariu. Am spus că nu excludem niciunul dintre scenarii: nici deschiderea prioritară în zonele cu rată de infectare mai scăzută, nici deschiderea prioritară în şcoli primare şi grădiniţe, nici prioritatea acordată elevilor de clasa a VIII-a şi a XII-a, nici orice alt scenariu sau combinaţie între acestea. Este o decizie responsabilă pe fâşia foarte îngustă dintre dreptul la educaţie şi dreptul la sănătate. Aceste lucruri se vor discuta astăzi (joi – n.r.) şi vom vedea care sunt concluziile. Noi, e clar, vom veni cu realităţile din educaţie la această discuţie”, a spus Sorin Cîmpeanu, la Digi 24.

Acesta a afirmat că îşi doreşte deschiderea şcolilor, „nu numai pentru intrarea în normalitate, ci şi pentru a putea recupera din pierderile generate de predarea online”.

„Nu poţi să recuperezi pierderile generate de online tot în online. Deci ai nevoie de şcoli deschise, ai nevoie de implicarea fiecărui cadru didactic în acţiuni remediale”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte, joi, de la ora 16.00, la Palatul Cotroceni, cu premierul Florin Cîţu, cu ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi cu ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Participă şi şeful DSU, dr. Raed Arafat şi directorul CNSCBT din cadrul INSP, dr. Adriana Pistol.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
iohannis,
şcoală,
cîmpeanu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.