CIA a plătit în secret, în valize sau rucsacuri, zeci de milioane de dolari preşedintelui afgan

Postat la 29 aprilie 2013 36 afişări

CIA a livrat în secret, în valize sau rucsacuri, zeci de milioane de dolari, în numerar, preşedintelui afgan Hamid Karzai, timp de peste un deceniu, scrie cotidianul The New York Times în ediţia de luni.

CIA a plătit în secret, în valize sau rucsacuri, zeci de milioane de dolari preşedintelui afgan

 "Se numeau «bani fantomă»", a declarat Khalil Roman, un adjunct al directorului cabinetului lui Hamid Karzai în perioada 2002-2005. "Veneau în secret şi plecau în secret", subliniază el.

Plătiţi în schimbul asigurării unei influenţe în ţară, aceşti bani ar fi contribuit la amplificarea corupţiei în Afganistan, potrivit unor foşti şi actuali oficiali citaţi de cotidianul newyorkez.

"Cea mai mare sursă de corupţie în Afganistan erau Statele Unite", a declarat pentru The New York Times un oficial american sub protecţia anonimatului.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cia-a-platit-in-secret-in-valize-sau-rucsacuri-zeci-de-milioane-de-dolari-presedintelui-afgan-10818733
10818733
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.