Chiriţoiu: Durează o lună de la notificare pentru a stabili cine ia decizia la CFR Marfă, noi sau Comisia Europeană

Postat la 15 august 2013 68 afişări

Consiliul Concurenţei nu a analizat încă HG privind privatizarea CFR Marfă, care indică luna octombrie pentru finalizarea procedurii, dar estimează că va dura o lună de la notificare pentru a se stabili dacă decizia va fi luată local sau la nivelul CE, termenul legal de aprobare fiind de 6 luni.

Chiriţoiu: Durează o lună de la notificare pentru a stabili cine ia decizia la CFR Marfă, noi sau Comisia Europeană

 Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a declarat pentru MEDIAFAX că nu va putea analiza hotărârea de Guvern până luni şi a reiterat că termenul legal pentru emiterea unei decizii privind concentrarea economică este de şase luni.

Acest termen curge de la momentul notificării din partea Grup Feroviar Român (GFR), care va fi trimisă după semnarea contractului, a spus el.

Notificarea intră exclusiv în sarcina cumpărătorului şi include o serie de documente privind activitatea celor două companii, dar şi despre piaţa pe care activează. Decizia din partea autorităţii de concurenţă poate fi pozitivă, pozitivă cu condiţii sau negativă.

"Cam o lună ne va lua după notificare să stabilim cu CE cine are juridisdicţie", a spus preşedintele Consiliului Concurenţei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/chiritoiu-dureaza-o-luna-de-la-notificare-pentru-a-stabili-cine-ia-decizia-la-cfr-marfa-noi-sau-comisia-europeana-11254722
11254722
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.