Chinezii nu mai au voie sa foloseasca cuvantul “lux”

Postat la 22 martie 2011 14 afişări

Autoritatile de la Beijing au interzis publicitatea care promoveaza brandurile de lux, ca masura luata de guvern pentru a calma populatia ingrijorata de diferentele tot mai mari de bunastare dintre clasele sociale.

Brandurile de lux au termen pana pe 15 aprilie pentru a-si modifica reclamele ce promoveaza excesiv elemente din culturi straine. Legea nu detaliaza despre ce elemente e vorba mai exact, insa spune ca reclamele pentru afacerile luxului au contribuit la un climat social nesanatos.

Cei ce incalca noua lege vor fi amendati cu pana la 4.600 de dolari, a scris luni publicatia China Daily.Printre cuvintele interzise in reclame se gasesc : "suprem", "royal", "lux" sau "high class" care sunt frecvent utilizate in China pentru a promova de la case, masini pana la vinuri.Autoritatile din sud vestul metropolei Chongqing au dat saptamana trecuta o lege similara care interzice agentiilor imobiliare de la promovarea afacerilor prin folosirea cuvintelor "cel mai bun", "unic" sau de neinlocuit"

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
chinezi,
lux,
interzicere
/actualitate/chinezii-nu-mai-au-voie-sa-foloseasca-cuvantul-lux-8087242
8087242
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.