China va încerca să consolideze puterea tânărului Kim Jong-un în Coreea de Nord

Postat la 11 ianuarie 2012 14 afişări

China, care a anticipat mai de mult moartea lui Kim Jong-il şi perioada de tranziţie din Coreea de Nord, va face totul pentru a consolida instalarea fiului acestuia la conducerea acestei ţări aliate, imprevizibile şi care deţine arma nucleară.

Decesul, pe 17 decembrie, al "liderului iubit" nu a luat China prin surprindere, dovadă fiind rapiditatea cu care şi-a exprimat "condoleanţe profunde", l-a recunoscut pe Kim Jong-un şi şi-a exprimat, ulterior, grija faţă de stabilitatea Coreei de Nord. "Chinezii se pregăteau (de decesul lui Kim Jong-il) împreună cu nord-coreenii", afirmă Scott Bruce de la Universitatea din San Francisco. "Călătoriile în China ale lui Kim Jong-il din ultimii trei ani par a fi motivate parţial de pregătirile pentru succesiunea sa", subliniază el.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
china,
kim jon un,
coreea de nord
/actualitate/china-va-incerca-sa-consolideze-puterea-tanarului-kim-jong-un-in-coreea-de-nord-9140606
9140606
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.