China îşi reafirmă încrederea în euro şi în economia europeană

Postat la 20 septembrie 2011 50 afişări

China şi-a reafirmat marţi încrederea în moneda euro şi în economia europeană, după ce Standard & Poor's (S&P) a redus ratingul de credit al Italiei.

Purtătorul de cuvânt al ministerului chinez de Externe Hong Lei a declarat, într-o conferinţă de presă, că China va continua să considere Europa drept o importantă piaţă de investiţii.

"China a avut întotdeauna încredere în economia europeană şi în zona euro şi a sprijinit măsurile luate de FMI şi de ţările zonei euro. Considerăm că Europa are capacitatea şi înţelepciunea să depăşească dificultăţile actuale, să lase criza în urmă, şi sperăm de asemenea că Europa va asigura siguranţa investiţiilor chineze de acolo", a arătat el, reiterând poziţia oficială a guvernului de la Beijing.

De la declanşarea crizei datoriilor de stat în 2010, China a arătat de mai multe ori că are încredere în zona euro şi a promis că va cumpăra obligaţiunile emise de unele state europene cu probleme.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
China,
euro,
economia europeană
/actualitate/china-isi-reafirma-increderea-in-euro-si-in-economia-europeana-8777205
8777205
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.