China condiţionează posibilul ajutor pentru Europa de două investigaţii antitrust ale Comisiei Europene

Postat la 24 februarie 2012 7 afişări

China a condiţionat joi acordarea unui posibil ajutor Europei, pentru combaterea crizei datoriilor, de două investigaţii antitrust lansate de Comisia Europeană (CE), potrivit Ministerului chinez pentru Comerţ.

CE a lansat în decembrie o investigaţie antidumping privind importurile unor produse din oţel din China, iar în această săptămână a deschis o altă anchetă referitoare la subvenţionarea acestor produse. "În condiţiile în care economia mondială nu a ieşit din criza financiară, iar mai multe ţări europene se află în criza datoriilor suverane, toate statele ar trebui să adopte o atitudine de colaborare, deschisă şi tolerantă, pentru a depăşi împreună problemele", se arată într-un comunicat postat pe site-ul ministerului. Ancheta referitoare la subvenţii dă lumii un semnal negativ, protecţionist, care umbreşte relaţiile comerciale dintre Europa şi China în domeniul oţelului, potrivit instituţiei.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
china,
ajutor,
investigatie,
comisia europeana
/actualitate/china-conditioneaza-posibilul-ajutor-pentru-europa-de-doua-investigatii-antitrust-ale-comisiei-europene-9339069
9339069
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.